Ιταλία: Απελευθέρωση 1500 μινκ (Brescia, 08/12/2013)

Τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου, μπήκαμε στο εκτροφείο μινκ στο Carzago Riviera, στη Brescia.

Η παρουσία πολλών σκυλιών-φυλάκων, δύο φρουρών και συστημάτων ασφαλείας δε μας αποθάρρυνε.

Δημιουργήσαμε ένα πέρασμα για τα μινκ, κόβοντας το φράχτη και κατεδαφίζοντας μερικές προστατευτικές πλάκες.

Από τα κλουβιά αφαιρέσαμε όλες τις ετικέτες με πληροφορίες, που χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύουν την ιστορία του κάθε ξεχωριστού ζώου, ιδίως εκείνων των μινκ, που προορίζονται για αναπαραγωγή. Υπήρχαν 4 μινκ σε κάθε μικροσκοπικό κλουβί. Αυτές οι φυλακές, τυλιγμένες στην ομίχλη, κρύβουν τα βάσανα εκατομμυρίων ξεχωριστών ζώων.

Ανοίξαμε και καταστρέψαμε τα κλουβία σε επτά από τις οχτώ αποθήκες. Μας διέκοψε η άφιξη δύο φρουρών, που ξύπνησαν από τις κραυγές των απελευθερωμένων μινκ. Μας κυνήγησαν και μας πυροβόλησαν με τουφέκια, γεμισμένα πιθανότατα με σφαίρες αλατιού.

Τρέχοντας ανάμεσα στις αποθήκες, μεταξύ χιλιάδων μικρών ματιών, που έλαμπαν στο σκοτάδι, υπό την κάλυψη της νύχτας, ξεκινήσαμε τη διαφυγή μας.

Πολλά ζώα είχαν δολοφονηθεί και γδαρθεί. Πολλά από αυτά θα αιχμαλωτιστούν ξανά. Μόνο κάποια θα βρουν την ελευθερία. Πώς μπορείς να έχεις χιλιάδες πράγματα να πεις για την εκμετάλλευση των ζώων και να μην κάνεις μια απλή χειρονομία που οδηγεί στην ελευθερία των ζώων από μέρη που βασανίζονται; Αυτή η απλή πράξη, που ο καθένας μπορεί να την κάνει, είναι μέρος του αγώνα για το ολικό κλείσιμο αυτών των εκτροφείων θανάτου. Αυτός ο αγώνας δεν περιορίζεται στα εκτροφεία, αλλά είναι ενάντια σε όλες τις μορφές εκμετάλλευσης και κυριαρχίας και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε επιλέξει την άμεση δράση. Απελευθέρωση, που έρχεται μέσα από το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό θέατρο, με όλες τις πολλές μορφές της αντιπροσώπευσης, του θεάματος και της κοινωνικής ειρήνης, είναι μόνο μια επίφαση αλλαγής ή εκμετάλλευση, που έχει πάρει καινούρια όψη.

Μην περιμένε για την άφιξη μεγαλύτερων κλουβιών, αλλά αντ’ αυτού, καταστρέψετε αμέσως τα κλουβιά που υπάρχουν.

Τα εκτροφεία στην Ιταλία αυξάνονται, μεγαλώνουν και ισχυροποιούνται. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο να αντισταθούμε στο άνοιγμα νέων εκτροφείων και να κλείσουμε αυτά που έχουν ήδη ανοίξει. Αυτοί οι εκτροφείς δε θα κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ. Παρ’ όλα τα μέτρα ασφαλείας, πάντα κάποιος/α θα είναι σε θέση να εισέλθει στα στρατόπεδα συγκέντρωσής τους.

… Σε αυτά τα χιλιάδες μικρά μάτια, που λάμπουν στο σκοτάδι
τρέξτε μινκ τρέξτε …

… Ορίζουμε τη λέξη “τρομοκράτης” …
Ποιος είναι τρομοκράτης, κάποιος που αποφασίζει να απελευθερώσει ζώα, ακόμα κι αν ξέρει πως δε θα επιβιώσουν όλα, αλλά τους δίνει μια ευκαιρία στην ελευθερία ή κάποιος που κλειδώνει τα ζώα σε κλουβιά για να τα αναπαράγει, να τα σκοτώνει και να τα γδέρνει, για να τα μετατρέψει σε γούνινο παλτό; Τα ζώα, που στερούνται την ελευθερία τους, την υποκειμενικότητά τους και την ατομικότητά τους, θα έπρεπε να ζουν ελεύθερα αλλά αντ’ αυτού, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κλειδωμένα σε ένα κλουβί και στη συνέχεια, ζωοτομούνται, βασανίζονται, σκοτώνονται, για να γίνουν ένα ζώο εργαστηρίου πάνω στο οποίο θα πειραματιστούν, για να γίνουν ένα απλό εμπόρευμα, ένα προϊόν, ένα γούνινο παλτό, ένα κομμάτι κρέας…

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *