Η.Π.Α: Επιδρομή σε εκτροφείο μινκ (Κολοράντο)

Τη νύχτα της 14ης Νοεμβρίου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης (ELF) επισκέφθηκε το μέχρι πρότινος άγνωστο εκτροφείο μινκ του Monte Ages στο Κολοράντο, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 622 Valley View Drive, Moffat County. Αυτό είναι ένα από τα μικρότερα εκτροφεία μινκ σε λειτουργία, οπότε το να ανοιχτούν σχεδόν όλα τα κλουβιά πήρε πολύ λίγο χρόνο. Τα μινκ αντιλήφθηκαν την αποστολή μας και κυριολεκτικά πήδηξαν στο έδαφος για να κάνουν εξόρμηση για την ελευθερία τους. Για να προκαλέσουμε στον διαταραγμένο κ. Ages μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα, οι κάρτες αναπαραγωγής απομακρύνθηκαν, σκορπίστηκαν και πετάχτηκαν στους σωρούς των απορριμμάτων των μινκ.

Ο Michael Whelan θα πει τα ίδια κουραστικά ψέματα για την παρούσα δράση. Ο ίδιος συμβουλεύει τους εκτροφείς ”να συμπονούν τα φτωχά, χαμένα ζώα”. Τα χαμένα άγρια ζώα, που είναι τώρα σε θέση να κινούνται ελεύθερα και δεν θα υπόκεινται πλέον τις μεθόδους εκτέλεσης του Michael και των φίλων του την περίοδο γδαρσιμάτων, η οποία είναι σε μόλις δύο εβδομάδες από τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι τα μινκ δεν είναι εξημερωμένα. Εκτρέφονται σε αιχμαλωσία και μόνο για την ποιότητα του δέρματός τους. Τα μινκ είναι υδρόβια ζώα, που ζουν μοναχικά στην άγρια φύση και ταξιδεύουν αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα. Η ευρύτερη περιοχή του Moffat County έχει παρθένο φυσικό περιβάλλον. Τα μινκ, που δραπέτευσαν από αυτήν τη φυλακή, τώρα θα ζήσουν τη ζωή τους στα ποτάμια Little Snake και Yampa .

Ο κ. Ages έχει σχέδια να μετακομίσει και να επεκτείνει την επιχείρησή του στη διεύθυνση 35591 North Hwy 13, στην πόλη Craig. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. Τα όνειρά σας, που αφορούν την καταλήστευση του βοριοδυτικού Colorado, τη μόλυνση του πόσιμου νερού μας και την εκμετάλλευση της τοπικής άγριας ζωής, θα μετατραπούν σε εφιάλτη. Θα υπάρξουν συνέπειες, όταν θα πέφτει το σκοτάδι.

Στέλνουμε έναν χαιρετισμό στους λίγους θαρραλέους, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη γη και για τα ζώα, ακόμα και ενώ το έργο σας επισκιάζεται από τους bloggers, τους συντάκτες βίντεο και κάθε είδους αυτοαποκαλούμενους ακτιβιστές.

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *