Χιλή: Απόπειρα εμπρησμού σε έκθεση του υπουργείου Γεωργίας

Η τρέχουσα έκθεση της Υπηρεσίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG), στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Valparaiso, αποτελεί ένα αφιέρωμα στο πώς βλέπει η επιστήμη τον διαμελισμό του κόσμου και πώς κάνει πραγματικότητα τις υποθετικές μεθόδους της, παίζοντας με νεκρά σώματα, απαθανατίζοντας την πιο σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου: την δίψα για γνώση, παραβιάζοντας θεμελιώδεις νόμους του σεβασμού. Ποια διαταραγμένη νοσηρότητα προσπαθούν να προκαλέσουν στα παιδιά; Θα διαμελίσουμε τη φύση, προκειμένου να αποκτήσουμε την εμπειρία της;

Οι προθήκες, τις οποίες έχουν γεμίσει με νεκρά ζώα, είναι αηδιαστικές, όχι εξαιτίας των σωμάτων των ζώων, αλλά λόγω του νοσηρού τρόπου, με τον οποίο προβάλλονται. Ο ηλίθιος, που επινόησε την ταρίχευση, όπως και άλλοι επιστήμονες, υποκινήθηκε από μία εμμονική μορφή γνώσης. Οι επιστήμονες το ξέρουν: ένα σώμα δεν χρειάζεται να ανοιχτεί, για να γίνουν κατανοητές οι εσωτερικές του λειτουργίες. Υπάρχουν άλλοι τρόποι κατανόησης της πραγματικότητας της σκέψης, των προσωπικών σχέσεων, των αλληλεπιδράσεων κλπ. Θα έπρεπε, επίσης, να ξέρουν ότι η αντίληψή τους για την υγεία δεν θα είναι ποτέ υγιής, όσο θα υπάρχει κάποιος παγιδευμένος στα γαμημένα κλουβιά τους ή σε εκείνα τα βάζα με τοξικό υγρό. Αυτά τα «εκθέματα», που βρίσκονται στην «κύρια αίθουσα», αποτελούν προσβολή για τη γη.

Γιατί να ενθαρρύνουν με εικόνες κάτι, που υποτίθεται ότι απαγορεύουν; Ποια είναι η διαφορά με τα πτώματα, που λένε ότι κατέσχεσαν στα σύνορα και με τα εκτροφεία τσιντσιλά (για παράδειγμα), που αδειοδοτεί η SAG και προστατεύει τις εξαγωγές τους; Είναι τα έσοδα; Ή ότι πρέπει να απαγορευτεί κάτι, ώστε να δικαιολογηθεί η άχρηστη δουλειά, που τους δίνει το κράτος, ώστε κάθε εργαζόμενος της SAG να φέρει ψωμί στο οικογενειακό του τραπέζι, βαμμένο με αίμα και πόνο;

Αυτή η επίθεση ζωντανεύει το μίσος μας για τη SAG, επειδή είναι ο κρατικός οργανισμός, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των ζώων, για τη μεταφορά ζώων εργαστηρίων, για την ελλιπή εποπτεία σε σφαγεία, σε ζωολογικούς κήπους και σε εκθέσεις ζώων, για τη διαιώνιση της «κανονικής» λειτουργίας των πωλήσεων αίματος με το λίτρο και για το γεγονός ότι διαθέτει δικό του ιχθυοτροφείο. Αυτά τα όχι πολύ γνωστά γεγονότα πρέπει να γίνουν στόχος επίθεσης, πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν αυτοί, που είναι αντίθετοι με αυτήν τη σφαγή και με αυτόν τον τρόπο απόκτησης γνώσης για τις ζωές των άλλων ειδών.

Τέλος, είναι καλό να διευκρινιστεί το γεγονός ότι η φωτιά που ξεκίνησε, απελευθερώνει μια αρχαία κατάρα. Οι δονήσεις αυτών των νεκρών ζώων και ο πόνος της αιχμαλωσίας μένουν για πάντα συνδεδεμένα με αυτούς που τα προκάλεσαν. Διότι είμαστε αυτοί, που παρακολουθούμε καθημερινά τις πράξεις τους, πράξεις βανδαλισμού εναντίον του σεβασμού για τα έμβια όντα. Δεν θα συγχωρεθείτε ποτέ και το ξέρετε, διότι ο κάθε ένας από εσάς ζει μια σκατένια ζωή και το ξέρετε. Αργά ή γρήγορα, θα πληρώσετε για τις σάπιες πράξεις σας. Θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε!

Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε τη γη, θα πρέπει να πεθάνετε!

 Απελευθέρωση των ζώων, του ανθρώπου και της γης.

 Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων/Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Γης

 Υ.Γ. Ευχαριστούμε που τοποθετήσατε την έκθεσή σας σε κτίριο, που ανήκει στο κράτος

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *