Καναδάς: Επιδρομή σε εκτροφείο μινκ (Abbotsford)

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων εισέβαλε σε ένα εκτροφείο μινκ, κοντά στους δρόμους Lefeuvre και Downes, στο Abbotsford , περίπου μία ώρα από το Vancouver. Ολόκληρη η περίφραξη στο πίσω μέρος του αγροκτήματος κόπηκε, πριν ανοιχτούν πάνω από 800 κλουβιά για να δώσουν στα μινκ μια ευκαιρία να δραπετεύσουν προς την ελευθερία.

Το γύρω οικοσύστημα ήταν ιδανικός βιότοπος για τα μινκ , βαλτότοποι και πυκνό δάσος, όπου τα ζώα έκαναν μια γρήγορη απόδραση.

Σε αντίθεση με την πεποίθηση που υπάρχει, η καναδική βιομηχανία μινκ είναι κάθε άλλο παρά ανθρώπινη. Τα κλουβιά, στα οποία ήταν κλειδωμένα τα μινκ, ήταν γεμάτα περιττώματα και ως επί το πλείστον, κλεισμένα από τη σκουριά. Τα μινκ, που έμεναν μαζί σε κλουβιά, είχαν τσακωθεί και πολλά από τα ζώα είχαν σοβαρές πληγές. Μερικά κλουβιά είχαν νεκρά ζώα, ξεκάθαρα παρατημένα για εβδομάδες .

Ένας μύθος, που κυκλοφόρησε από τη βιομηχανία μινκ, ισχυρίζεται ότι δε μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση, μόλις ελευθερωθούν, αλλά αυτό αποδείχτηκε ότι είναι μόνο ένας μύθος, όταν ένας βιολόγος άγριας ζωής από τη Βρετανική Κολομβία δήλωσε πως κανείς δε μπορεί να του πει ότι δε μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση. Αυτό ήταν ένα απευθείας απόσπασμα από ένα άρθρο στη Vancouver Sun, που δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους λίγους γενναίους, που έχουν αναλάβει άμεση δράση, για να απελευθερώσουν μινκ σε όλες τις Η.Π.Α. και τον Καναδά, αυτόν το χρόνο. Αφήστε το να συνεχιστεί. Η εποχή του γδαρσίματος απέχει ακόμα εβδομάδες και η ώρα για να αδειάσουμε τα κλουβιά είναι τώρα. Το σπίτι του εκτροφέα, στο οποίο εισβάλαμε, απείχε μόλις 50 μέτρα από τις αποθήκες. Μην αφήνετε την κοντινή απόσταση του σπιτιού να σας αποτρέψει από το να απελευθερώνετε ζώα. Το χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Όσοι λένε ότι το κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων έχει πεθάνει, ας το ξανασκεφτούν. Πώς μπορεί η απελευθέρωση των ζώων να είναι νεκρή , αν το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων είναι για πάντα;

Δεν μπορείτε να σκοτώσετε μια ιδέα και δεν πρόκειται να μας κυριεύσει ο φόβος.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο,

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *