Χιλή: Πυρπόληση οχήματος μπάτσων κοντά στο 21ο αστυνομικό τμήμα (Σαντιάγο)

“Το να πετάξεις μια πέτρα είναι έγκλημα. Το να πετάξεις χίλιες πέτρες είναι πολιτική πράξη. Το να πυρπολήσεις ένα αυτοκίνητο είναι έγκλημα. Το να πυρπολήσεις 1000 αυτοκίνητα είναι πολιτική πράξη. Διαμαρτυρία σημαίνει να λες: Διαφωνώ με εκείνο και εκείνο. Αντίσταση σημαίνει να λες: θα δώσω ένα τέλος σε εκείνο και εκείνο.”

Ulrike Meinhof

Χτες βράδυ, η φωτιά αγκάλιασε τα χέρια, που σηκώθηκαν για την καταστροφή αυτής της ελεεινής κοινωνίας, ακόμα μια φορά. Αυτήν τη φορά, αποφασίσαμε να κάνουμε προπαγάνδα. Η πυρπόληση ενός αυτοκινήτου είναι προπαγάνδα, λέει πως είμαστε εδώ, υποφέροντας αλλά όχι χάνοντας. Ενώ, για εμάς, η πυρπόληση είναι προπαγάνδα, είναι επίσης μια άμεση δράση εκεί που τους πονάει περισσότερο, στην ιδιωτική περιουσία. Σε αυτήν τη γαμημένη χώρα, η ιδιωτική περιουσία είναι πολυτιμότερη από την ανθρώπινη ζωή. Γνωρίζουμε πως ο νόμος που καταδικάζει την Tamara Sol Farias βασίζεται κυρίως στην κλοπή, την κλοπή ενός όπλου.

Παρόλο που ξέραμε πως ο παράγοντας “καλός πολίτης” μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του αυτήν τη φορά σαν τον Ρομπέν των δασών και να εκνευρίσει τις εμπρηστικές μας επιθυμίες και την επίθεση, πήραμε το ρίσκο χωρίς να δίνουμε δεκάρα για αυτούς και δείχνοντάς τους πόσο ευάλωτοι είναι στη δυνατή θέληση και μερικά λίτρα βενζίνης.

Χωρίς να έχουμε πολλές γνώσεις στο νομικό πεδίο, η κλοπή μπορεί να είναι πιο σοβαρό έγκλημα από το να σκοτώσεις κάποιον!

Ας είναι αυτή η ενέργεια μια ανάσα φρέσκου αέρα για τους συντρόφους, που έχουν απηχθεί και βρίσκονται στη φυλακή και ένα κάλεσμα για εκείνους, που βρίσκονται στους δρόμους. Καλύτερα μια μικρή δράση, παρά εκατό προκηρύξεις στερημένες δράσης. Λόγια και δράσεις! Εκεί είμαστε και θα είμαστε πάντα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους συντρόφους, που έπεσαν στον αγώνα. Με την τελευταία έκρηξη Οργής σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, ο Punky Mauri, η Claudia Lopez, ο Matias Catrileo και ο Jony Cariqueo είναι πάντα δίπλα μας.  Για τους Alpaca, Hermes, Hans, τους κρατούμενους που κατηγορούνται πως φύτεψαν τον μπάτσο Moyano, τους κρατούμενους του αγώνα στους δρόμους, το Jose Miguel Sanchez, που πρόκειται σύντομα να αποφυλακιστεί και τη συντρόφισσα Sol, όλα γίνονται για να χαιρετίσουν το κουράγιο και την αξιοπρέπειά σας.

Για τη διάδοση ενός μαύρου καλοκαιριού και ενός ακόμη πιο μαύρου χρόνου.

Ζήτω η αναρχία!

Σύντροφοι για τη διάδοση της φωτιάς

Πηγή: Act for Freedom Now!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *