Τουρκία: Εμπρησμός εκσκαφέα (Κωνσταντινούπολη)

Ενώ φωτίζουμε μια παγωμένη και σκοτεινή νύχτα με έναν σωρό από σίδερα, οι φλόγες που υψώνονται είναι ορατές μακριά από το εργοτάξιο και, πέρα από την ικανοποίηση που μας έδωσε, αυτή ενέργεια έλαβε χώρα ενάντια σε ένα λόμπι οικο-βάνδαλων, του οποίου το όνομα δεν έχει ακουστεί ποτέ.

Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, στην αγροτική περιοχή του Poyraz, στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επιτεθήκαμε σε έναν εκσκαφέα, που είχε αφεθεί να κοιμηθεί, αφού τελείωσε την εκσκαφή της γης, και γράψαμε σε διάφορα μέρη του εργοταξίου “ELF/FAI-IRF”. Ενώ αυτός ο φονιάς της φύσης αχρηστεύτηκε με έναν απλό, αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, με χρονοδιακόπτη, το μήνυμα, που θέλαμε να στείλουμε, ήταν καθαρό: ” Αν το φτιάξετε, θα το κάψουμε και θα το καταστρέψουμε!”.

Τα κύρια κίνητρά μας ήταν τα εξής:

Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο γεγονός πως η καθοριστική επίθεση ενάντια στη δικτατορία, που νομιμοποιεί τον εαυτό της, πραγματοποιώντας οικοκτόνα προγράμματα, όπως η “Τρίτη Γέφυρα του Βοσπόρου” και το “Κανάλι της Κωνσταντινούπολης”, πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς να στηρίζεται πια σε στερεοτυπικά φιλελεύθερες-πασιφιστικές καμπάνιες “ευαισθητοποίησης του κοινού” και “νομικών διαδικασιών”. Αυτού του είδους οι οργανώσεις απλά καθυστερούν το αναπόφευκτο και εμποδίζουν τις λογικές θέσεις οικοάμυνας ενάντια στην εξελισσόμενη οικολογική καταστροφή. Προσπαθώντας να κερδίσουν θετικές αποφάσεις από το κρατικό δικαστικό σύστημα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ο εργολάβος των οικοκτονιών, βοηθούν στην αποδυνάμωση της οργής, διοχετεύοντάς την στις εκλογές και τα κανάλια.

Ο βιομηχανικός καπιταλιστικός πολιτισμός επεκτείνεται με γέφυρες και δρόμους διπλής κατεύθυνσης πάνω στη Γη, ασφαλίζει τον εαυτό του εντός των τσιμεντένιων δασών που κατασκευάζει, αντιμετωπίζοντας τη φύση μόνο ως πόρο, επεκτείνεται στενεύοντας καθημερινά τα όρια της άγριας ζωής, στο όνομα της ικανοποίησης των ενεργειακών αναγκών και της κυριάρχισης του επί των πάντων. Για αυτόν τον λόγο, με την επίθεσή μας σε μια κοινωνία, η οποία θεωρεί πως η κατασκευή, η ανάπτυξη και η επέκταση είναι αρετή, αναλαμβάνουμε κάποιου είδους ευθύνη να εξολοθρεύσουμε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτήν τη διαδικασία αυτοματισμού και ως κομμάτι του παγκόσμιου αγώνα για την ολική απελευθέρωση, επιλέγουμε να το πραγματοποιήσουμε αυτό με τη χρήση της πρακτικής απλών εμπρηστικών μεθόδων, του σαμποτάζ και της άμεσης δράσης από εμάς τους ίδιους.

Αφιερώνουμε αυτήν τη νύχτα, που φωτίσαμε τα κάστρα της κυριαρχίας με φωτιά, στους πεσόντες συντρόφους, στους φυλακισμένους και σε εκείνους που βρίσκονται στην παρανομία.

Στον Sebastián Oversluij Seguel, που δολοφονήθηκε από ένα σεκιουριτά κατά την απόπειρα ληστείας μια τράπεζας στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, στις 11 Δεκέμβρη του 2013, στους Alfonso Alvial and Hermes González, που συνελήφθησαν και στην Tamara Sol Farías Vergara, που συνελήφθη και κατηγορείται από το χιλιανό κράτος για τον πυροβολισμό εναντίον ενός σεκιουριτά στις 21 Ιανουαρίου του 2014.

Στους Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, που δολοφονήθηκαν από το τουρκικό κράτος, στον Berkin Elvan (ένα δεκαεξάχρονο αγόρι), που χτυπήθηκε και τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο και βρίσκεται από τις 15 Ιούνη του 2013 στην εντατική, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο πάρκο Gezi, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2013.

Σε όλους τους διαδηλωτές του αγώνα NO TAV και στους Nicco, Claudio, Chiara και Mattia, που συνελήφθησαν ενώ μάχονταν ενάντια στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής τάσης (TAV), στα βουνά της βορειοδυτικής Ιταλίας, αγώνας που λαμβάνει χώρα εδώ και 20 χρόνια.

Στους Monica Caballero και Francisco Solar, που συνελήφθησαν για τον εμπρησμό του καθεδρικού ναού El Pillar, στη Σαραγόσα της Ισπανίας και σε όλα τα κινήματα άμεσης δράσης ενάντια στην ισχυροποίηση της εκκλησίας στην Ισπανία.

Στους Fallon Poisson, Amelie Pilliers και Carlos López Mart, που συνελήφθησαν για την επίθεση στο υπουργείο επικοινωνάις και μεταφορών και σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Nissan, στο Μεξικό, στις 5 Ιανουαρίου.

Στον Ilya Romanov, που τραυματίστηκε, όταν έσκασε στα χέρια του αυτοσχέδια χειροβομβίδα και συνελήφθη ως ύποπτος για μια επίθεση σε μπάτσους, στις 26 Οκτώβρη του 2013.

Στους φυλακισμένους αναρχικούς και επαναστάτες για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και της Κοζάνης, στην Ελλάδα και σε όλους τους φυλακισμένους σε όλον τον κόσμο.

Στους επαναστάτες, τους αναρχικούς και τους ακτιβιστές, που συμμετείχαν ενεργά στις κοινωνικές εκρήξεις στην Αίγυπτο, στη Βραζιλία, στην Ουκρανία, στη Βοσνία και σε άλλα μέρη του κόσμου, σηκώνοντας το σύνθημα “εξέγερση, ανατροπή, επίθεση”, πολεμώντας τους μπάτσους και πραγματοπιώντας επιθέσεις στους θεσμούς εκμετάλλευσης, στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας.

Στον οικο-πολεμιστή Marco Camenisch, που βρίσκεται φυλακισμένος στην Ελβετία, εδώ και 21 χρόνια.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη, την αγάπη και την οργή μας σε όλους τους πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, που οργανώνει άτυπες επιθέσεις και συνωμοσίες σε όλον τον κόσμο, στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, στο ITS, σε όλους τους πυρήνες του Σχεδίου “Φοίνικας”, σε όλους τους πυρήνες του ELF και του ALF και στους μοναχικούς λύκους, που διαβαίνουν στο σκοτάδι της νύχτας και σε όλους τους συντρόφους, τους επαναστάτες, των οποίων τα ονόματα ξεχνάμε καθώς γράφουμε αυτές τις λέξεις.

ELF-FAI/IRF (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης –  Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία –  Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο)

Πηγή: 325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *