Ρωσία: Εμπρησμός δύο οχημάτων σε εργοτάξιο από το ELF (Μόσχα)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 31 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου, πυρπολήσαμε δύο οχήματα σε ένα εργοτάξιο στα νότια της Μόσχας. Η ασφάλεια δεν περίμενε να εμφανιστούμε, καθώς ήταν απασχολημένοι να πίνουν μέχρι αναισθησίας μέσα στο φυλάκιο. Έτσι, χρησιμοποιήσαμε 2 μπιτόνια βενζίνης και μερικά στουπιά, ώστε να καταστρέψουμε αφύλαχτα μηχανήματα. Κανένας τραυματισμός δεν προκλήθηκε από τις ενέργειές μας (η μόνη ζημιά που έγινε ήταν στο πορτοφόλι του εργολάβου).

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργειας σε αναρχικούς από τη Λευκορωσία, αυτούς που παραμένουν φυλακισμένοι. Παιδιά, σας θυμόμαστε, μας λείπετε και περιμένουμε να βρεθείτε ξανά ελεύθεροι. Ζητάμε από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό της  Λευκορωσίας να βοηθήσει, ώστε να κυκλοφορήσει αυτή η πληροφορία και να ενημερωθούν οι φυλακισμένοι σύντροφοί μας για τα λόγια και τις πράξεις μας. Ελπίζουμε αυτά τα νέα να βοηθήσουν, ώστε να φτιάξει λίγο η διάθεσή σας και ότι θα σας κρατήσουν ζεστούς και χαμογελαστούς, μέσα στη γκρίζα πραγματικότητα της φυλακής.

Σχετικά με τον οικολογικό ακτιβισμό, δεν σκοπεύουμε να κάνουμε αναστροφή. Σε αντίθεση με την κυρία Chirikova (αυτοαποκαλούμενη ηγέτιδα των μαζικών διαμαρτυριών στον αγώνα για το δάσος Khimki) εμείς δεν ψάχνουμε μια ζεστή θεσούλα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό, μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει. Δεν δεχόμαστε γκρίνιες όπως «Η βία είναι κακή, δεν πρέπει να πυρπολούμε αυτοκίνητα, πρέπει να έχουμε περισσότερες υπογραφές στις καταγγελίες, προκειμένου να ακουστούμε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Αυτό μας θυμίζει τον φόβο ενός ανθρώπου, που ανησυχεί μήπως χάσει την εύνοια αυτών που έχουν την εξουσία. Αν επιτρέψουμε σε κάποιον να ασκήσει βία εναντίον μας, σημαίνει ότι υψώνουμε λευκή σημαία. Είναι καιρός να αμφισβητήσουμε το σκεπτικό πίσω από τις συνεχιζόμενες υποχωρήσεις υπό το βάρος των χτυπημάτων των αρχών. Είναι καιρός να σταματήσετε να κρύβετε την ανικανότητά σας να δράσετε, πίσω από φράσεις όπως «δεν πρέπει να ενεργούμε, αυτή είναι βίαιη τακτική» ή «αυτό είναι πολύ μάτσο» ή «αυτό είναι παράνομο». Αν γουστάρετε να ζητάτε άδεια για να διαμαρτυρηθείτε, πρέπει να καταλάβετε ότι στην ουσία πουλάτε τον εαυτό σας. Μόνο ανεξέλεγκτες μορφές αντίστασης μπορούν να ελπίζουν ότι θα παραμείνουν ελεύθερες. Οποιαδήποτε διαμαρτυρία συντονίζεται κάτω από μια φιλελεύθερη ομπρέλα, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας, παραμείνετε ελεύθεροι και άγριοι, γαμώτο!

IRF/ELF

Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο/Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης

Μόσχα 2014

Πηγή: 325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *