Η.Π.Α.: Πειραγμένες συσκευασίες λαδιού από μινκ

Σε μια καλά συντονισμένη δράση τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, 263 βάζα λαδιού από μινκ Kiwi, τα οποία πωλούνται σε αλυσίδες φαρμακείων και σε μεγάλα καταστήματα, αλλοιώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευτυχώς για εμάς, η Kiwi δε χρησιμοποιεί ταινία ασφαλείας. Κάθε βάζο ανοίχτηκε και προστέθηκε μια μικρή ποσότητα κυανικού οξέος. Στη συνέχεια, επανατοποθετήθηκαν στα ράφια του Wal-Mart, του CVS, του Walgreens και σε άλλα καταστήματα.

Το λάδι από μινκ είναι ένα υποπροϊόν φροντίδας δέρματος μιας από τις πιο σκληρές βιομηχανίες σε αυτόν τον πλανήτη. Τα μινκ στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στριμώχνονται συχνά μέχρι και έξι σε ένα κλουβί για όλην τους τη ζωή, περιμένοντας τον βίαιο θάνατο την περίοδο γδαρσιμάτων, ο οποίος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: με σπάσιμο του λαιμού τους ή σε θάλαμο αερίων με μονοξείδιο του άνθρακα.

Εκείνοι, που χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν, δε θα πεθάνουν όπως τα ζώα, που βρίσκονται σε κλουβιά στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων. Το κυανικό οξύ θα προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα και φθορά σε όποιο δερμάτινο προϊόν εφαρμοστεί.

Η εμπλοκή της Kiwi στο εμπόριο γούνας δεν θα είναι πλέον ανεκτή.

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *