Γερμανία: Απελευθέρωση παπιών

Στα τέλη Οκτωβρίου, απελευθερώσαμε 26 πάπιες από φάρμα στην ανατολική Γερμανία. Οι πάπιες ήταν φυλακισμένες κατά χιλιάδες σε διάφορα υπόστεγα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, θα θανατώνονταν για την παραγωγή κρέατος.

Στη μέση της νύχτας, αποκτήσαμε εύκολα πρόσβαση στο υπόστεγο, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες ζώα. Μύριζε και έκανε ζέστη. Αμέσως αρχίσαμε να συλλέγουμε τα ζώα και να τα μεταφέρουμε από το υπόστεγο. Θα θέλαμε να πάρουμε μαζί μας όλα τα ζώα, αλλά ήταν αδύνατο. Στην αρχή, οι πάπιες δεν ήξεραν τι τους συνέβαινε. Αλλά, λίγο αργότερα, ηρέμησαν. Ήξεραν ότι τις περίμενε η ελευθερία. Οι πάπιες, που έπρεπε να μείνουν πίσω, είναι ήδη νεκρές.

Όταν έπρεπε να φύγουμε από το υπόστεγο, δεν ξέραμε τι να αισθανθούμε. Για τις 26 πάπιες, που μπορέσαμε να σώσουμε, η ζωή ξεκινά τώρα. Θα δουν το φως του ήλιου. Θα παίξουν με το νερό. Θα φάνε αληθινό φαγητό. Θα είναι ελεύθερες, επειδή απέδρασαν από την κόλαση. Για τις άλλες, κανείς δεν θα έρθει.

Κανείς δεν θα έρθει για τα άλλα ζώα. Για τα δισεκατομμύρια αγελάδες, γουρούνια, κοτόπουλα, πάπιες και χήνες, που τα εκμεταλλεύονται για κρέας. Δισεκατομμύρια ζωές σβήνουν. Κάθε δευτερόλεπτο όλο και περισσότερες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτές τις σκέψεις και έχουμε δεσμευτεί για την ελευθερία των ζώων. Αναλαμβάνουμε ρίσκα για να σώσουμε άλλους. Είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε όλες τις απελευθερώσεις παγκοσμίως. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε άτομο, που απελευθέρωσε ζώο. Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι το κάθε κλουβί να είναι άδειο.

Θα έρθουμε στο σκοτάδι για να υπάρξει φως για άλλους.

Είμαστε παντού.

ALF

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *