Γερμανία: Επίθεση σε χιονοδρομικό κέντρο (Wurmberg)

Τη νύχτα της 27ης προς 28η Αυγούστου, σαμποτάραμε έναν ενδιάμεσο σταθμό του τελεφερίκ, στο χιονοδρομικό κέντρο του Wurmberg. Γράψαμε αρκετά συνθήματα με σπρέι στα τοιχώματα βαγονιών, τα οποία ανήκουν στο σύστημα, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Wurmberg Seilbahn Gesellschaft.

–   «Αφήστε το δάσος να ζήσει» (στα γερμανικά)

–   «Σαμποτάζ στα χιονοδρομικά» (στα γερμανικά)

–   «Αφήστε το δάσος να ευδοκιμήσει» (στα αγγλικά)

–   «Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε για αλλαγή» (στα αγγλικά)

–   «Δείξε την αφοσίωσή σου μέσω της δράσης» (στα αγγλικά)

Σπάσαμε πολλά παράθυρα στο κτίριο, σε οχήματα κατασκευών, τα οποία βρίσκονταν εκεί, καθώς και σε δύο εκχιονιστήρες πίστας. Κόψαμε καλώδια στα οχήματα και στους εκχιονιστήρες, καθώς και σε διάφορα κουτιά παροχής ρεύματος του συστήματος ανέλκυσης και του συστήματος δημιουργίας τεχνητού χιονιού.

Αυτή ήταν μια αναγκαία πράξη αντίστασης απέναντι στη συνεχιζόμενη καταστροφή της φύσης στο Wurmberg, από την Wurmberg Seilbahn Gesellschaft. Τόσο η κατασκευή, όσο και η λειτουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου, όπως αυτό που εκμεταλλεύεται η Wurmberg Seilbahn Gesellschaft, πρέπει να απορριφθούν.

Εκεί, όπου το φυσικό περιβάλλον γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης -και υπόκειται στα κερδοσκοπικά συμφέροντα επιμέρους φορέων-, η άμεση αντίδραση ενάντια σε αυτήν την εκμετάλλευση είναι αναπόφευκτη! Ως εκ τούτου, η εταιρεία  Wurmberg Seilbahn Gesellschaft έγινε στόχος της δράσης μας.

Η κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου στο Wurmberg, η οποία βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, καθιστά ξεκάθαρη για μία ακόμη φορά την καταστροφική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, στον καπιταλισμό. Περίπου 16 εκτάρια δάσους αποψιλώθηκαν, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο lift, ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων και νέες πίστες στις πλαγιές του βουνού. Τα δέντρα, που ξαφνικά έχουν απομείνει στα όρια της περιοχής, που αποψιλώθηκε, αντιμετωπίζουν τώρα επιπλέον κινδύνους λόγω των ανέμων. Επίσης, θα κατασκευαστούν ακόμα περισσότερα κανόνια, που θα σκορπίζουν τεχνητό χιόνι στις πίστες. Για τη λειτουργία τους, θα αντληθεί νερό από την προστατευόμενη περιοχή Warmen Bode και θα κατασκευαστεί στην κορυφή μια τεράστια δεξαμενή. Αυτές οι πίστες με τεχνητό χιόνι θα φωτίζονται με δυνατούς προβολείς, στη διάρκεια της νύχτας. Για τα ζώα, που δεν έχουν ακόμα εκδιωχθεί από τους οικοτόπους τους, η ζωή στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνει σχεδόν αδύνατη. Ο θόρυβος και το φως από τις εγκαταστάσεις για χειμερινά σπορ θα επηρεάσουν μόνιμα το δάσος. Σε αυτό δε βοηθά ούτε το γεγονός ότι η Wurmberg Seilbahn Gesellschaft -προσποιούμενη ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον-  κάνει λόγο για μελλοντικά λιβάδια στις αποψιλωμένες περιοχές και για αναδασώσεις σε άλλα σημεία.

 Το δάσος στο Wurmberg έχει καταστραφεί. Ποτέ δε θα ξαναγίνει όπως ήταν. Ως συνέπεια αυτού, η καταστροφή πρέπει τώρα να μετατοπιστεί στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, ώστε να επιστρέψουμε στο δάσος τον χώρο του, κομμάτι-κομμάτι, για να μπορέσει να αφεθεί μόνο του και να υπάρξει ελεύθερο από την εκμετάλλευση.

Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης

ELF

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *