Το κλείσιμο εκτροφείου φασιανών στο Riverside της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε η συνιδιοκτήτρια, μετά από επιδρομή του ALF.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων ανέλαβε την ευθύνη για την απελευθέρωση δεκάδων φασιανών από το εκτροφείο Ash Grove Pheasant Farm, στο Riverside της Καλιφόρνια. Τώρα οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από την εκτροφή φασιανών εντελώς.

Η συνιδιοκτήτρια, Theresa Fitzgerald, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα στα ΜΜΕ πως θα κρατήσει όσα πουλιά αιχμαλωτίστηκαν εκ νέου ως «κατοικίδια», αλλά δε θα πουλάει πλέον φασιανούς. Παρόλο που οι πληροφορίες είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτες, φαίνεται πως το ALF έκλεισε αποτελεσματικά το Ash Grove Pheasant Farm.

Η σημασία του ελέγχου των δεδομένων

Δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός οι επιχειρήσεις ζωικής εκμετάλλευσης να δίνουν ψεύτικες πληροφορίες στο κοινό, για να αποφύγουν τη στοχοποίηση. Έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες σχετικές περιπτώσεις, όπως εκτροφεία γούνας, που ανακοίνωσαν πως έκλεισαν ώστε να απομακρυθούν από την προσοχή του κόσμου και πειραματιστές σε ζώα, που ανακοίνωσαν την παύση των σχετικών πρωτοκόλλων, ενώ στην πραγματικότητα, συνέχισαν τα πειράματα, χρησιμοποιώντας λιγότερο «συμπαθητικά» ζώα (π.χ. αντικαθιστώντας τους σκύλους με γουρούνια).

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εξακριβωθεί, με μεγάλο ποσοστό σιγουριάς, το κλείσιμο αυτού του εκτροφείου φασιανών:

1. Μία απροειδοποίητη επίσκεψη στο εκτροφείο.

2. Η διαγραφή της επιχείρησης από τη λίστα «Εκτροφεία Θηραμάτων», της υπηρεσίας Ψαριών και Άγριας Ζωής, της Καλιφόρνια (Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως το Μετωπο Απελευθέρωσης των Ζώων βρήκε τη διεύθυνσή τους από αυτήν τη λίστα).

Σχετικά με το πρώτο, αυτή η επίσκεψη πιθανότατα θα γίνει είτε από το ίδιο το ALF, έιτε αν άλλα ανώνυμα άτομα επισκεφτούν κρυφά το χώρο, για να συλλέξουν πληροφορίες.

Σχετικά με το δεύτερο, αυτό μπορεί να εξακριβωθεί μόνο όταν η πολιτεία της Καλιφόρνια εκδώσει τη σχετική λίστα για το 2014, του χρόνου.

Μια (διστακτική) νίκη

Προς το παρόν, φαίνεται πως το ALF έκλεισε το Ash Grove Pheasant Farm.

Η ανάληψη για την επίθεση

Πηγή: Animal Liberation Press office

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *