Η.Π.Α: Απελευθέρωση 2.400 μινκ (Άινταχο)

Το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2013, φίλοι της άγριας ζωής εισήλθαμε στο εκτροφείο μινκ της Cindy Moyle, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικάνικης Επιτροπής Γούνας, στο  Burley, του Άινταχο, παραβιάσαμε την περίφραξη και βάλαμε τσιλιαδόρο να παρακολουθεί το νυχτοφύλακα, που υπήρχε στο μέρος.  Στη συνέχεια, απελευθερώσαμε το σύνολο του αποθέματος αναπαραγωγής της στο φυσικό περιβάλλον, αδειάζοντας πάνω από το 25% αυτής της φυλακής άγριας ζωής.

Υπό το φως του φεγγαριού, 2400 από αυτά τα άγρια πλάσματα σκαρφάλωσαν έξω από τα κλουβιά, όπου είχαν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους στην απομόνωση και στο σκοτάδι, για να νιώσουν το γρασίδι κάτω από τα πόδια τους για πρώτη φορά. Η αρχική δειλία τους μετατράπηκε γρήγορα σε μια κακοφωνία από χαρωπές στριγγλιές, παίζοντας, χοροπηδώντας και κολυμπώντας στο ρυάκι, που τρέχει ακριβώς πίσω από την ιδιοκτησία της Moyle. Θα ζήσουν την καινούρια ζωή τους κατά μήκος του ποταμού Snake.

Η Cindy Moyle είναι νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πρώην ταμίας, της Αμερικάνης Επιτροπής Γούνας. Μετά την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην Α.Ε.Γ., θεωρήσαμε ότι το εκτροφείο μινκ της Moyle, θα ήταν τέλειο για να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητα της έμφασης της Α.Ε.Γ. στην ασφάλεια των εκτροφείων. Οι Moyle είναι μια δυναστεία με μινκ στο Άινταχο, που έχουν μέχρι και οχτώ εκτροφεία, τη δικιά τους λειτουργία ζωοτροφών και ένα βυρσοδεψείο. Οι αμφιβολίες για την επινοητικότητα και την πονηριά μας, έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν τα εκτροφεία των Moyle αδιαπέραστα. Πράγματι, αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει επιχειρήσει δράση εναντίον ενός από αυτά.

Τώρα που είχαμε την ευχαρίστηση να το δοκιμάσουμε και οι ίδιοι, εγκρίνουμε με όλη μας την καρδιά τα νέα μέτρα σφαλείας της Α.Ε.Γ.. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τα μέλη της Α.Ε.Γ. να αυξάνουν τα γενικά έξοδα τους για την ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην πτώχευση, όταν κάνουμε επιδρομή στα εκτροφεία τους. Στην περίπτωση των Moyle, τα αρχεία αναπαραγωγής που καταστρέψαμε, αντιπροσωπεύουν πάνω από 30 χρόνια επίπονης γενετικής επιλογής. Δε θα υπάρξει ανάκτηση αυτών των γενετικών γραμμών.

Εκτός από την εργασία τους να βλάπτουν ανυπεράσπιστα ζώα, οι Moyle έχουν ερευνηθεί ομοσπονδιακά για την εκμετάλλευση εργαζομένων χωρίς χαρτιά και την εμπορία απειλούμενων ειδών. Ο Mike Moyle, πρώην εκτροφέας μινκ και νυν επικεφαλής του πλειοψηφούντος ρεπουμπλικανικού κόμματος, στην τοπική βουλή του Άινταχο, έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική του θέση για να εμποδίσει τις γειτονιές του Άινταχο από το να δηλώσουν ότι οι σιχαμερές και γεμάτες μύγες φυλακές, που ανήκουν στην οικογένειά του, αποτελούν δημόσια ενόχληση.

Η βιομηχανία γούνας, χωρίς αμφιβολία, θα διαδώσει ψεύδη, σχετικά με αυτήν την πράξη καλοσύνης.

Θα ισχυριστούν ότι είμαστε τρομοκράτες. Εμείς λέμε ότι αν το να ανοίγεις κλουβιά ειρηνικά, είναι πράξη τρομοκρατίας, τότε η λέξη δεν έχει κανένα νόημα. Εφαρμόζει κατάλληλα στις μαζικές φυλακίσεις και δολοφονίες άγριων ζώων.

Θα ισχυριστούν ότι αυτά τα μινκ είναι εξημερωμένα ζώα και θα λιμοκτονήσουν. Οι τεκμηριώσεις για την επιβίωση των μινκ εκτροφείων στην άγρια φύση είναι εκτεταμένες, γι’αυτό θα προσθέσουμε μόνο την εμπειρία μας, βλέποντας  αυτά τα εκ φύσεως υδρόβια ζώα, που είχαν περάσει ολόκληρες τις ζωές τους σε κλουβιά, να πηγαίνουν ενστικτωδώς κατευθείαν στο νερό και να αρχίζουν να κολυμπούν και να κυνηγούν.

Θα ισχυριστούν ότι οι συνθήκες στα εκτροφεία μινκ είναι ανθρώπινες. Ρωτάμε, τότε, γιατί προσπαθούν μόνο να κρύψουν αυτά τα εκτροφεία από το κοινό, πιέζωντας τη νομοθεσία να ποινικοποιήσει τη λήψη φωτογραφιών. Τα μινκ, που απελευθερώσαμε από τους Moyle, ζούσαν σε έντονες συνθήκες εγκλεισμού, μέσα στα ίδια τους τα σκατά. Το βασανισμό τους ήταν εύκολο να τον δεις και τη λαχτάρα τους για ελευθερία εύκολο να τη νιώσεις.

Θα πουν ότι η επιδρομή μας θα εμπνεύσει ανάλογες δράσεις. Εμείς λέμε ότι αυτό θα συμβεί αναμφίβολα. Είναι θαυμάσιο πράγμα το ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου υπάρχουν άτομα που κάνουν τακτικά πράξης συμπόνιας , ρισκάροντας την ελευθερία τους για την ελευθερία των άλλων.

Θα πουν ότι δε θα σταματήσουμε πριν το πλήρες και συνολικό τέλος της δολοφονίας ζώων για τη γούνα τους. Σε αυτό το σημείο συμφωνούμε απόλυτα.

Δρούμε με αγάπη στις καρδιές μας.

ALF

Πηγή: Bite Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *